szerelem - anno

Szabó Magda:Nincs szebb és ártatlanabb valami, mint az első harmatos szerelem, amelynek emléke akkor is mindennél fényesebb marad, ha nem lesz belőle házasság.

                                                                1967.10.22.

 

 

Drága Zsuzsukám!

 

   Vasárnap 14 óra. Ebéd után tollat ragadván kezembe, próbálok közelebb kerülni hozzád. Az ebéd ma csirkehusleves hussal+székelykáposzta volt. A has tele, így majd átvészeljük valahogy a vasárnap estét.

   Eddig nem írtam bőven pályafutásomról, most mivel ráérek megpróbálom vázolni neked.

   Nem tudom mennyire érdekel téged, majd a válaszodban megírod.

   Tehát, először is mikor megérkeztünk K-re holt fáradtan, ugy estünk le a vonatról, mivel hogy a bőröndök oly nehezek voltak. Betájoltuk magunkat ami cirka fél órába tellett. Ferit nem tudtam volna kihúzni a vizcsap alól  /mosta a fejét, hátha észhez tér / Nagynehezen sikerült megoldani ezt a nehéz feladatot, majd kerestünk egy lángossütőt, ahol kb. koponyánként egy álló helyben megettünk két nagy túrósat. Ez volt az állomáson.

   Mivel hogy már előzőleg betájoltuk magunkat, megidultunk a város állomásán futkározó néptömege után, befelé.

   Kb. 8,30-kor érkeztünk be a központba, ahol nagy meglepetésünkre mindjárt azzal álltak elénk,hogy totózzunk egy kicsit.

   Vagy K-ét vagy C-éd. Nálunk ez könnyen ment, mindjárt vesztünkre C-et választottukKét óra hosszan kis ablak előtti várakozás után, szintén be kellett tájolni C-et.Kb 2 óra letelt mire megérkeztünk. Itt a váróteremben megettük ijedtünkben mindent amit otthonról hoztunk. Utána megkerestük a vállalat kirendeltségét, szinte ostrom szerüség volt mire megtaláltuk a nagy felfordulásban. Itt két szóval útbaigazitottak bennünket, majd felkerestük a gyönyörü szállásunkat. Isteni hely, még a mai napig is azt körözzük, hogy hol lehetne egy nagyon picivel kulturáltabb körülmények között lakni. 

   Minden erőfeszítés hiába, mindig ígérgetnek, szépet mondanak, jót és még én máig is meg kell elégedni ezzel ami van.A világítás két mécses, a rádió pedig Feri mikor horkol. Szóval csuda jól elszórakozunk.

   Múlt szombaton elindultunk, hogy felfedezzük a város nevezetességeit. Az első utunkon majdnem kikészítettek bennünket vademberek.

  A szórakozási lehetőség megoszlik mégpedig kétfelé. Egyik hely ahova a felső tízezer jár, a másik pedig ahova a milliók járnak. Mi mind a két helyen bejártuk, az isiászom azóta is ápolásra szorul. 

   Azok a nyaktörő tornák amik itt mennek, persze ezt mi is utánozni akartuk, de majd csak a mentő szállított haza bennünket. Lefeküdtünk, nehezen vártuk a reggelt. Kb 20 óra felé kipattantunk az ágyból, frissen nekiálltunk a házinéninek fát vágni. Délben ezért kaptunk egy jó marhapörköltet. A délutánt ujra csendes pihenővel folytattuk, este elmentünk a moziba. Hirtelen nem jut eszembe mit játszottak. Ferit nem akarom felkölteni hogy mit látttunk.

   Hétköznap moziba voltunk megnéztünk egy Stan és Pam filmet

   Két óra hossznyi menetelés után megéheztünk és megettünk egy fél veknit, valamint egy pár gyulait. Megfogadtuk ilyen filmet nem nézünk meg ami ennyi kajával jár.

   Tegnap, azaz szombaton táncolni voltunk éjfélig, utána lefeküdtünk, a napirend ugyanaz volt mint a múlt vasárnapi. 10 óra, favágás, stb. 

   Este megnézünk egy filmet, hétfőn pedig egy másikat. Kedden, szerdán, csütörtökön iskola, ez minden héten igy megy.

   Pénteken este utazunk haza. Kb. éjfélre leszünk otthon, de nem tudom mikorra érkezik be pontosan a vonat.

   Addig már nem írok, majd ha hazamentem bőven elmondok mindent.

   Nagyon sok minden történt még azóta velünk.

   Ezzel zárom rövid kis levelem, írjál ha megkaptad.

   Legyél jó és vigyázz magadra ebben a hüvös időben. Sok-sok puszi neked, szüleidet üdvözlöm

                                  Laci

S.V.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 1
Heti: 41
Havi: 38
Össz.: 22 576

Látogatottság növelés
Oldal: 1967.10.22.
szerelem - anno - © 2008 - 2024 - szerelem-anno.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »